Presentació del llibre de Gabriel J. Martín: Quiérete mucho, maricón!

Presentació del llibre de Gabriel J. Martín: Quiérete mucho, maricón!

14 marzo, 2016
0 Comments

El passat dijous 10 de març el psicòleg Gabriel J. Martín va presentar el seu nou llibre Quiérete mucho, maricón! a l’auditori de la Casa del Libro de Barcelona (Rambla de Catalunya 37). L’acte va estar ple de gom a gom, tant que, per haver sortit massa tard de la consulta, em vaig haver de quedar a fora a les portes, sentint la presentació des de la sala annexa. No només és que en Gabriel sigui una figura molt coneguda dins del món LGTBI (al que va dirigit el llibre), ni que sigui a més una figura molt mediàtica, a través del seu blog, Facebook i el canal de videoconsells de Youtube. Sinó que a més hi ha una gran necessitat social d’aquest llibre.

03 quierete

En Gabriel és un dels majors experts a casa nostra en gay affirmative therapy. Un sistema de teràpia encaminat a ajudar a persones homosexuals a acceptar-se a elles mateixes, a superar l’homofòbia interioritzada i a atrevir-se a sortir de l’armari i compartir amb els demés la seva persona. En un acte d’amor i sinceritat. Doncs malgrat ens sembli que en ple 2016 a Catalunya una persona homosexual no hauria de tenir problemes per a poder expressar-se en societat, són moltes encara les persones que viuen oprimides i no atrevint-se a ser elles mateixes. L’enquesta del Centre Pew Research assenyalava Espanya com l’estat amb un major nivell d’acceptació de l’homosexualitat per part de la població (amb un índex del 88%). I si bé els 10 anys de matrimoni homosexual han ajudat a anar normalitzant una situació i afavorint la lliure expressió i igualtat de drets de les persones, una tradició de marginació social no s’esborra així com així. Continuen pervivint encara valors morals, tòpics i hàbits discriminatoris. Que fan que moltes persones no s’atreveixin a ser, i menys encara a exterioritzar. Imaginant que pel sol fet de ser homosexuals seran focus de discriminació, aïllament social, infelicitat, maltractaments… i bé és cert que en certes zones encara pot ser així, però massa sovint l’autocensura és més gran que els perills reals.

Quiérete mucho, maricón! és una síntesi en 514 pàgines dels diferents passos que en Gabriel segueix a teràpia, per a ajudar a aquestes persones a identificar-se com al que són, sense cap mena de culpabilitat, i a guanyar l’autoestima necessària per a veure que per tenir unes tendències sexuals no s’és menys que ningú. I que es tenen els mateixos drets i llibertats. I realment, les pàgines que he pogut llegir del llibre mostren la mateixa habilitat comunicativa que en Gabriel té en les xerrades i cursos que imparteix.

Moltes felicitats Gabriel per aquest llibre!!! Et mereixes tenir gran èxit.


Join our
mailing list

to stay up date

Por favor, introduce un email válido