Fira Invitra 2015

Fira Invitra 2015

17 May, 2015
4 Comments

invitraEl cap de setmana passat (8-9-10 de maig) es va celebrar a Barcelona la fira Invitra, a l’hotel Barceló Sants. Una fira destinada a persones que estan buscant tenir un fill i que no ho ho poden aconseguir pels mètodes naturals. No era doncs la convenció pensada per a posar en contacte professionals del sector, o per a presentar les grans novetats del moment, sinó per a ser un mostrador de l’oferta existent a casa nostra.

Més enllà de la secció d’estands, que després hi entraré, l’esdeveniment comptava amb un programa de conferències de gran qualitat. Xerrades en les que advocats, metges i biòlegs posaven a disposició dels oients la seva experiència i explicacions clares i concises sobre la feina que fan. I el que és més important, es facilitava aquell ambient distès on exposar dubtes i consultes que a no ser que hom hagi iniciat un procés de RA, massa vegades no hi ha on preguntar. A les conferencies es van tractar temes específics com per què fallen les implantacions, quines noves tècniques de reproducció assistida hi han i quines estan a punt d’arribar, el programa Ropa per a parelles de noies que volen ser totes dues partícips del nou fill, com ser mare soltera, informació sobre gestació subrogada a cada país, com preparar-se per una ovodonació, endometriosis i embaràs, entre d’altres.

Els estands es podrien dividir en tres grans blocs. El primer agrupava tots aquells centres que oferien tractaments de reproducció assistida. Eren, com no, un dels grups amb els estands més grans, amb suficient superfície per a tenir varies taules i butaques on els assistents personalitzats responien als dubtes de les parelles interessades. Sí, quasi tots els consultants eren parelles, tant heterosexuals com homosexuals (més lesbianes que gays, doncs aquests darrers es concentraven al segon grup d’estands), preguntant per la millor opció per a tenir el seu fill. I rebent informació sobre opcions d’estimulacions, tractaments adjacents que milloren el % d’èxits en les implantacions a través de fecundacions in vitro, avantatges de les proves de fragmentació espermàtica, paquets de tot inclòs, assegurances i garanties i molt més.

En el segon grup d’expositors trobàvem les empreses especialitzades en gestació subrogada (el que popularment es coneix com a ventre de lloguer). Les parelles de nois que abans mencionava? Aquí estaven. Si anteriorment els dubtes dels consultants eren respostos per professionals sanitaris, en les empreses de subrogació els experts eren un cos d’advocats coneixedors de tots els resquicis del dret internacional en temes de paternitat i adopció. Com afecta ser parella homosexual a l’iniciar el procés a Rússia i Ucraïna. La il·legalitat de les compensacions al Canadà. Els problemes que comporta la “alegalitat” de certes pràctiques a l’Índia o el Nepal. El dret existent (o no) de la mare gestant a quedar-se el fill als USA. Tot destinat a poder triar la millor opció per cada cas. I sobretot que es pugui pagar. Doncs no oblidem que, tant si algú es sotmet a processos de reproducció assistida com si ha hagut de passar al següent pas, la subrogació, tot són opcions cares que impliquen gran esforç i dedicació. Emocional i econòmic.

El tercer grup d’expositors els podríem emmarcar en el sector del recolzament i els procediments adjacents. Calaix de sastre? Potser. Però necessari. Em refereixo a les associacions de pares de parelles que han adoptat, a entitat pro legalització de la subrogació a l’Estat Espanyol, coaches i psicòlegs que fan recolzament emocional. I fins i tot una genealogista que ajudava a integrar aquests arbres complexos en un amalgama familiar únic en el que sentir-se feliç.

Per a no fer favoritismes d’alguns conferenciants (o estands) vers els altres, no vull posar aquí noms ni adreces. Però per a tots els que no hi vau poder assistir, podeu consultar aquí la web d’Invitra, on trobareu una relació de tothom qui hi era present, com contactar i informar-se, en cas que necessiteu els serveis d’alguns d’ells. Paciència, encara no han penjat les ponències del 2015.


Comments (4)
  1. hallo ich den Header von Ihrem Blog lieben, ist es eine persönliche Einrichtung?

  2. verzeihen, nicht Deutsch nicht sprechen. Sie können es auf Englisch sagen?

  3. Diese shoulds die beste Sammlung von Website bloggen ich je herausgefunden .

  4. Danke für Ihren Kommentar. Ich versuche, den Blog in einem guten Zustand zu halten.

Leave a Comment

Make sure you fill in all required fields.

Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail