PROSTITUCIÓ AMB CERTIFICAT DE QUALITAT

PROSTITUCIÓ AMB CERTIFICAT DE QUALITAT

29 August, 2016
0 Comments

Continuant amb les diatribes sobre la prostitució, hi ha una frase que es repeteix periòdicament i que causa tant una defensa acarnissada com el més ferotge dels atacs: hi ha dones que practiquen voluntàriament la prostitució.

En una de les faccions trobarem a un sector feminista d’entre la segona i la tercera onada, així com aglutinats moralistes que diran que és fals, que cap dona pot triar lliurement vexar el seu cos d’aquesta manera i que en veritat, qui defensa que ho practica és perquè ha estat coaccionada per a dir-ho. Són les mateixes persones que diuen que el mercadeig del cos de la dona el que fa és sotmetre-la al domini del masclisme més recalcitrant. No els falta raó. De l’altra banda estan els i les que defensen que la prostitució voluntària és un acte de reafirmació personal de la dona (avui parlem només de prostitució femenina), de decisió sobre el seu propi cos i la seva llibertat sexual. Un acte de reivindicació de la seva sexualitat i, més enllà, de que no hi ha res dolent al voltant del sexe. Tampoc els falta raó. Ens trobaríem entre les seves files a postfeministes, pornoterroristes, radicals d’esquerra i per afinitat, persones del món queer. Potser hauré simplificat una mica massa la situació, però de segur que he posat en antecedents a tothom qui m’estigui llegint. Com no hem d’oblidar que rere cada una de les postures hi ha interessos creats, ja sigui en defensar unes ideologies o status quo, com per a exaltar la lògica capitalista que mou la nostra societat.

En tot cas, la idea que vinc a proposar i que crec que pot acabar amb una llacuna de boira que no permet saber quan una dona és puta explotada i esclavitzada i quan ho està fent lliurement: un segell de qualitat. Estem molt acostumats a que es certifiquin productes agraris amb Denominacions d’Origen Protegides, que la fusta i el paper sigui de boscos sostenibles, certificacions energètiques per a les cases, marcatge CE per als béns de consum, pa de pagès artesanal, agricultura ecològica, ITV dels cotxes, ISO 9000 de les empreses… fins i tot les ONG es certifiquen a través de la Fundación Lealtad per a demostrar que són transparents i de qualitat. Per què no tenir un certificat de qualitat de la prostitució? No és pas tan difícil. Només caldria que un grup de treball integrat pels diferents agents implicats definís quins paràmetres caldria tenir en compte de controlar per a garantir que el servei que s’ofereix és lliure i no esclavitzant, que es realitza en les condicions higièniques pertinents, que s’està coberta per la Seguretat Social, que tributa a Hisenda (com no!), quins serveis extres es tenen acreditats (p.e. les sex assistents), que té un plus de qualitat… el que sigui!

D’aquesta manera uns i altres litigants deixarien de moure’s en el terreny de l’especulació teòrica; les persones que realitzen la prostitució lliurement ho podrien demostrar; els clubs on es trafica amb persones tindrien més números de ser fàcilment identificats; les dones que pateixen esclavitud podrien escapar-ne amb més facilitat. I seria un pas més per a la legalització d’un sector que malviu entre condicions precàries i l’amenaça de les màfies. Els avantatges són molts, però segurament falta voluntat.Sellos_calidad


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail