SEXE ROBOT

SEXE ROBOT

2 March, 2017
0 Comments

Ha obert a Barcelona el primer prostíbul europeu de nines. Aquí els clients poden pagar per a estar una estona amb una real doll de silicona, nines sexuals de darrera generació que poden arribar a costar fins a més de 20.000€ segons les peticions que es facin a fàbrica.

 

No seria jo si no li tragués punta al llapis i una situació així no em fes volar coloms. És prostitució? Tècnicament no, es tracta d’una forma més refinada d’onanisme, on en comptes d’usar una mà nua i descarnada, s’usen pròtesis immenses, que diria Preciado. Si bé els detractors de la prostitució podrien estar contents d’aquesta banda, d’una altra els puritans que condemnen l’autosatisfacció seguiran traient foc pels queixals. Podríem suposar també que haurien d’estar contentes aquestes persones que condemnaven la prostitució pel tracte denigrant que suposa per a les dones (i no vull entrar aquí en si defenso o no la prostitució i en si existeix la prostitució lliure i voluntària o no; no és el que pertoca). Si ara el tracte “denigrant” és vers objectes inanimats, tot això que l’espècia humana s’estalvia. Segur?

Jo em plantejo, el client de prostitució és això, un client, paga per un servei. I en tant que paga per un servei i qui li presta hi està d’acord, és lícit que sigui egoista? En aquesta transacció sexual faig el que jo vull, miro només pel meu plaer doncs per això estic pagant. Serà una obvietat dir que una gran part dels consumidors de prostitució no tenen per res en compte el plaer que obtingui qui els presta el servei. És com si es legitimés que, en tant que pago, puc ser egoista. I en tant que puc ser egoista quan el servei me’l proporciona una persona de carn i òssos, què no faré amb un ser inanimat, amb un objecte? És possible que coses que abans no em permetia fer per autorestriccions morals, ara m’ho permeti perquè, total, és un objecte? Podríem arribar a afirmar que si proliferen aquest tipus de servei, influenciarà en què es potenciarà l’egoisme en la conducta de certs individus? Què passarà quan aquesta persona després es trobi tenint un encontre sexual amb una persona de carn i òssos? Es sabrà atendre a un plaer compartit? O bé li farà recança no poder estar mirant només per a ell/ella i dirà buf, ara he d’estar també per l’altre, quina mandra! Prefereixo anar de nines!

D’aquí a acabar com al capítol de Futurama “Yo salí con una novia robot”, hi ha un pas. Imaginem que milloren els avenços en robòtica i aquestes nines, que ara mateix ja poden ser articulades, passen a ser autòmats, i fins i tot se’ls dota d’un software de conversa i interacció humana. Un software que els permeti aprendre de les experiències passades per a executar millor la tasca per al que han estat dissenyats: garantir el màxim plaer a l’humà. Semblarà una burrada, però aquest software ja existeix, només que aplicat a d’altres finalitats. I un cop una cosa ha estat inventada, calen només dos dies per a què algú hi tregui la puntilla i ho adapti al món del sexe. Més encara quan s’oloren suculents beneficis milionaris darrera. I com qui no vol la cosa, ja ens hem situat en una altra escena de sexe-ficció, en un futur on tothom qui s’ho pugui pagar pot accedir a un robot antropomòrfic realista amb qui satisfer els seus desitjos sexuals, sabent que pot ser terriblement egoista i mirar només per a ell/ella mateix. Un món on, o bé puc sortir de festa, convidar a copes, tenir conversa, fer veure que m’interessa el que l’altra persona diu amb la ínfima esperança de poder tenir sexe aquella nit (tètric? doncs passa cada cap de setmana per tot el país actualment) o bé em gasto el mateix però per pagar un lloguer per hores d’una nina. Total, si el que vull és sexe i el parteneur és prou creïble per a enganyar el meu cervell… quina diferència hi ha?

I si anem autocomplaent-nos i reforçant aquesta conducta, deixarem els humans de tenir sexe entre nosaltres? Es crearan grups de persones, que siguin defensores acèrrimes del sexe robòtic, higiènic i segur, sense risc d’ITS (després de cada ús, ultradesinfecció!)? O d’altres new age, que defensaran un retorn al que és natural i pur, humà i orgànic? Com afectarà a la reproducció i la natalitat? Es causarà un atur massiu de prostitutes? Acabarà amb les màfies que les exploten?

 

En un tres i no res ja tornem a tenir aquí un futur apocalíptic gens prometedor. Hi estem abocats sense remei (o no). En tot cas, només hem de mirar cap al Japó per veure que no és tan forassenyat el que dic (veure el documental El imperio de los sin sexo). Que algunes d’aquestes situacions ja es comencen a donar. Però en tot cas, no podem donar la culpa de tot a la tecnologia. La tecnologia (Internet, armes, nines sexuals…) no és més que una eina en mans dels humans. I som nosaltres els que hem de ser responsables i saber usar-la a fi de maximitzar el benefici per a la nostra espècie i tots i cada un dels seus integrants.


Join our
mailing list

to stay up date

Please enter a valid e-mail